latinica | ћирилица

„ДА СЕ ЛАКШЕ ДИШЕ“ У ВРТИЋУ „БАМБИ“

05.10.2012

У оквиру релаизације овогодишње акције „ДА СЕ ЛАКШЕ ДИШЕ“, а у склопу „Дечије недеље“ која се сваке године обележава у првој недељи октобра месеца, Удружење „Зрењанински пословни круг - ЗРЕПОК“ је обезбедило средства за постављање тепих травњака у атријуму Вртића „БАМБИ“ и тиме допринео комплетирању уређења зелених површина у највећем дечијем вртићу у Зрењанину.


Подсећања ради, у априлу месецу је „ЗРЕПОК“ по трећи пут за редом спровео акцију под називом „ДА СЕ ЛАКШЕ ДИШЕ“ у оквиру које се набавило и поделило општинама средњебанатског округа Нови Бечеј, Сечањ и Житиште укупно 460 одраслих стабала Јасена, Пирамидалног храста и Сибирског бреста укупне вредности 120 хиљада динара, док је за Зрењанин одлучено да се 80 хиљада динара определи за озелењавање парка вртића „БАМБИ“ на Багљашу, што је у сарадњи са ЈП „ЧИСТОЋА И ЗЕЛЕНИЛО“ и урађено.

 
Септембра месеца, васпитачи вртића су упутили „ЗРЕПОК“-у молбу да се помогне у уређењу атријума вртића које је уприличено у поводу дечије недеље. Циљ ове акције је био да се рашчишћавањем запуштеног и неупотребљаваног простора, као и постављањем травњака добије лепо уређен простор у којем ће малишани добити додатни безбедан и пријатан кутак за игру.

 

Чланови „ЗРЕПОК“-а су одлучили да се одазову на овај позив, а Стева Кочалка, члан Извршног одбора „Зрењанинског пословног круга“, задужен за реализацију акције „ДА СЕ ЛАКШЕ ДИШЕ“ је у свом обраћању медијима овом приликом рекао да су чланови „ЗРЕПОК“-а опредељени да и у наредним годинама наставе са организовањем акције „ДА СЕ ЛАКШЕ ДИШЕ“ како би директно допринели умањењу једном од већих проблема наше средине: проблему слабе пошумљености ових простора. Осим тога, „ЗРЕПОК“, настоји овом акцијом да подстакне и друге организације и колективе да се укључе у решавање овог проблема.

 

Душко Лазић, директор Предшколске установе овом приликом је похвалио акцију „ЗРЕПОК“-а, и додао да жеља Предшколске установе јесте да настави добру сарадњу са „Зрењанинским пословним кругом“. Он је рекао да је ово изузетно леп завршетак дечије недеље и позвао остале организације и компаније да покажу висок ниво друштвене одговорности као што је то учинио Пословно удружење „Зрењанински пословни круг“.

 

На слици Душко Лазић, директор „Предшколске установе“ , члан ИО „ЗРЕПОК“-а Стева Кочалку и главна васпитачица Весна Јозо са децом на новом травњаку у атријуму вртића

 

Запослени у ЈКП „Чистоћа и зеленило“ постављају тепих травњак

 

Користи од квалитетно уређених зелених површина имају СВИ - појединци, заједница, животна средина. Зелене површине имају веома значајну улогу у одрастању деце. Значајни су за добро психофизичко стање. Интересантно је поменути и податак да зелене површине могу утицати на смањење стопе криминала и повреда код деце (у односу на неуређене површине или на улицу).

 

Спроведена акција „Зрењанинског пословног круга у вртићу Бамби још једном потврђује да чланови „ЗРЕПОК“-а настављају да негују дух друштвено одговорног пословања и да својим активностима позитивно утичу на унапређење квалитета живота у нашем граду и округу.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија