latinica | ћирилица

„ДА СЕ ЛАКШЕ ДИШЕ“ У ВРТИЋУ „БИБЕРЧЕ“

22.04.2013

Поводом обележавања „Дана планете Земље“, 22.април, удружење „Зрењанински пословни круг - ЗРЕПОК“ у сарадњи са градском Комисијом за сечу, орезивање и уређење јавних зелених површина је у дворишту вртића „Биберче“ у Зрењанинском насељу „Зелено поље“, организовало акцију садње дрвећа под слоганом „Да се лакше дише“.

 

У оквиру ове акције је посађено 35 стабала тује колумне, које чине зелени зид између дворишта амбуланте и дворишта вртића „Биберче“ у насељу „Зелено поље“.

 

Детаљ са садње

 

Подсећања ради, Удружење „Зрењанински пословни круг“ је у марту месецу текуће године, на светски дан Заштите шума успешно реализовало акцију садње 85 одраслих стабала јасена, пирамидалног храста, липе и јове у општинама Нови Бечеј, Нова Црња, Сечањ и Житиште а овом приликом су обезбеђена средства и за уређење дворишта вртића „Биберче“ у Зрењанину.

 

Саднице тује колумне које чине зелени зид између дворишта вртића и дворишта амбуланте у насељу „Зелено поље“ 

 

Са пројектом „Да се лакше дише“ „ЗРЕПОК“ жели да подстакне и друге становнике града Зрењанина да се укључе у креирање и спровођење политике управљања зеленим површинама. Користи од квалитетно уређених зелених површина имају СВИ - појединци, заједница, животна средина. Планета Земља нама свакодневно пружа услове за живот, па је зато неопходно да се и ми свакодневно понашамо тако што ћемо рационално користити све то што нам Земља пружа.

 

Дан планете Земље је прилика да сваки грађанин размисли о свом понашању према Земљи, и да допринесе да Земља буде чистија и лепша. Само здрава и чиста животна средина може нам пружити квалитетнији живот.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија