latinica | ћирилица

„ЗРЕПОК“ ПОДРЖАО ЗРЕЊАНИНСКИ „БИД“ И МАНИФЕСТАЦИЈУ „КОРЗО ФЕСТ“

31.05.2011

На последњем заседању скупштине „ЗРЕПОК“-а донета је одлука о прихватању понуде Зрењанинског „БИД“-а у погледу сарадње и покровитељства пројекта манифестације „КОРЗО ФЕСТ“. На конференцији за новинаре одржаној 31.05.2011 у мултимедијалној сали скупштине града представљен је пројекат и потписан протокол о сарадњи између „ЗРЕПОК“-а и „БИД“-а. Председник „ЗРЕПОК“-а Драган Видаковић је овом приликом уручио председнику УО „БИД“-а, Маријану Рончевићу, одлуку скупштине „ЗРЕПОК“-а о донацији у износу од 100 хиљада динара.

 

Овај пројекат има за циљ оживљавање главне градске улице и трга Зрењанина, обогаћивање културних, забавних и спортских садржаја у строгом центру града и давање могућности Зрењанинским ствараоцима да покажу своје квалитете суграђанима. Манифестација је замишљена на темељима традиције корзоа који је практично као такав нестао осамдесетих година, али и потребе грађана за окупљањем, неговањем грађанске културе и заједничким тражењем смисла живљења. Манифестација, веома богата садржајем, трајаће током целог јуна месеца, а одржаваће се на више локација у улици Краља Александра I Карађорђевића. Организатор манифестације је Зона унапређеног пословања (БИД) а главни покровитељ Град Зрењанин.
Поред „ЗРЕПОК“-а, као покровитељи, манифестацију су подржали и „Дунав Осигурање“ и „Војвођанска банка“. Медијски промотери су РТВ „САНТОС“, лист Зрењанин и радио Зрењанин.
Манифестацију ће, по речима организатора, подржати и градске установе културе, већина угоститељских објеката из главне улице и многобројни појединци.
„ЗРЕПОК“ је проценио да је у питању одличан пројекат око којег су се окупили људи са добром енергијом и да оваква манифестација директно доприноси повећању квалитета живљења у граду Зрењанину.
Осим тога, „ЗРЕПОК“ сматра да се овом манифестацијом даје и директан допринос буђењу позитивних осећања код наших суграђана и могућности ослобађања унутрашњих потенцијала које има град и његови становници.
Посебно је добро то што се путем ове манифестације даје могућност афирмације младих ствараоца, уметника, спортиста и свих оних којим имају шта да покажу својим суграђанима.

 

 

У сваком случају, „ЗРЕПОК“ сматра да се подршка овом пројекту у потпуности уклапа у зацртане циљеве организације којима су осим покретања нових акција, идеја и пројеката од стране „ЗРЕПОК“-а предвиђене и могућности подршке другим организацијама и појединцима у погледу реализације њихових пројеката који доприносе заједничкој визији: подизању квалитета живљења и рада у граду Зрењанину и региону и стварање услова да Зрењанин буде препознат у Србији као једно од најпожељнијих места за живот и рад.

 

Манифестација је званично отворена дан раније гостовањем Проф. Владете Јеротића који је својим инспиративним предавањем дао „духовну инекцију“ за реализацију овог пројекта.
„Идеја је да Корзо поново постане место духовности и место окупљања, он и сад и јесте место окупљања, али да славећи стваралаштво дигнемо мало и дух града“, рекао је Маријан Рончевић, председник управног одбора Зоне унапређеног пословања (БИД).

 

Манифестација ће се одржавати од 6. јуна до 1. јула на 7 локација у граду. Прва локација ће бити испред посластичарница, преко пута главне апотеке, друга у кафеу „Двориште”, трећа на првом празном простору од посластичарница кад се крене ка градској кући а следећа ће бити код робне куће. Ред башти кафића биће пета локација, шеста је прекопута „Матијевића“ и седма у кафеу „N&N” .
На некој од поменутих локација, сваког радног дана од 19 до 21 сата, Зрењанинци ће моћи да уживају у најразноврснијем програмском садржају од културно-уметничког, ликовно-уметничког, до драмског, музичког и спортског програма као и у одржавању књижевних вечери.
Пошто је један од циљева манифестације и афирмација младих зрењанинских стваралаца и њихово представљање суграђанима, учесници „Корзо Феста“ претежно ће бити Зрењанинци.
Како је истакла помоћница градоначелника Зрењанина, Зорица Денда град је подржао овај пројекат јер сматрају да ће се побољшати културна понуда главне улице: „Град Зрењанин ће узети своје учешће у овом пројекту тако што ће се установе културе активно укључити у ову манифестацију и мислимо да је она добро осмишљена“. Денда је истакла да се нада да ће манифестација одржати и да ће се организовати и следеће године са продужењем трајања током током целог лета.
Конференцији је присуствовао и Драган Видаковић, председник ЗРЕПОК-а који је након одржане конференције потписао и протокол о сарадњи са Зрењанинским „БИД“-ом и уручио председнику УО „БИД“-а Маријану Рончевићу, одлуку о донацији.

 

 

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија