latinica | ћирилица

„ЗРЕПОК“ УЧЕСНИК КОНФЕРЕНЦИЈЕ И ПАНЕЛ ДИСКУСИЈЕ „ЛОКАЛНИМ ПАРТНЕРСТВОМ ДО ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА ГРАДА“

31.10.2016

Сваког 1. новембра регионални недељник “Зрењанин” обележава годишњицу постоjања и изласка првог броjа, 1952. године. Ове године, на 64. годишњицу, у Барокноj сали Градске куће, славље jе употпуњено организовањем конференциjе и панел дискусиjе на тему “Локалним партнерством до одрживог развоjа града”.

Дискусиjу jе водио др Деjан Молнар, доцент на Економском факултету у Београду и дугогодишњи сарадник листа “Зрењанин”, а у раду панела учествовали су чланови Зрењанинског пословног круга ЗРЕПОК - Будимир Jовановић, оснивач и директор “Jовановић групе”, Горан Ковачевић, директор компаниjе “Гомеx” и председник Управног одбора НАЛЕД-а, и Стева Кочалка, оснивач предузећа за дистрибуциjу пића “Валор” и актуелни председник ЗРЕПОК-а.

Чланови ЗРЕПОК-а са модератором скупа – с лева на десно : Будимир Јовановић, Дејан Молнар, Горан Ковачевић и Стева Кочалка (фото Јован Његовић Дрндак)

Присутне jе поздравио генерални директор НИП “Зрењанин” ад. и уредник листа Далибор Бубњевић, коjи jе рекао да то гласило жели да буде посредник између jавности, с jедне стране, и оних коjима су поверена jавна овлашћења да заступаjу интересе грађана, с друге стране. Он се захвалио и градоначелнику на подршци за реализациjу идеjе о одржавању овакве конференциjе, као и свим учесницима панел дискусиjе коjи су прихватили учешће у њоj.

- Основна идеjа jе да људи коjи имаjу богато искуство у привреди, култури, спорту, уметности, дефинишу, по њима, одређене приоритете, а с друге стране, да добиjу повратну информациjу од људи коjи су преузели одговорност да управљаjу jавним средствима и да заступаjу jавни интерес током четири године - нагласио jе Бубњевић и изразио уверење да ће конференциjа постати традиционална.

(фото Јован Његовић Дрндак)

Након промотивног филма коjи су припремили новинари листа, скупу се обратио градоначелник Зрењанина Чедомир Jањић, коjи jе, заjедно са замеником Сашом Сантовцем, активно учествовао у раду панела. Jањић jе истакао да jе заjедничко планирање развоjа града с представницима релеватних субjеката веома важно, нарочито када су у питању велики инфраструктурни проjекти, уз потребу остваривања партнерства између представника jавне власти и приватног сектора у процесу локалног развоjа.

У наставку скупа у Градскоj кући на панел дискусиjи су учествовали архитекта Александар Бауер, оснивач Архитектонског бироа “Бауер”, прослављени рукометаш Момир Рнић и Александар Бjелогрлић, писац и заменик главног и одговорног уредника листа “Зрењанин”

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија