latinica | ћирилица

„ЗРЕЊАНИНСКИ ПОСЛОВНИ КРУГ“ ОБЕЛЕЖИО СЕДАМ ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА

19.01.2017

У четвртак 19. Јануара 2017. године у Хотелу Војводина уприличен је коктел поводом обележавања годишњице од отварања канцеларије и званичног почетка рада Удружења. Председник „ЗРЕПОК-а“ Стева Кочалка је укратко информисао присутне госте о резултатима рада ЗРЕПОК-а у 2016. години и изнео мишљење о дешавањима који су обележили 2016. годину.

Председник ЗРЕПОК-а је у свом говору изнео своје мишљење о одлуци Владе Србије да 2016. година буде „Година предузетништва“. „Са знатижељом сам ишчекивао како ће то изгледати у пракси, јер је мени свака година – година предузетништва и тако већ 23 године. Сад кад је 2016-та прошла, видим да се подршка предузетништву састојала у издвајању значајних новчаних средства која су дељена разним фирмама у виду субвенција или крeditа. Новоосноване фирме немају толику потребу за новцем колико имају потребу за другом врстом подршке. Лично мислим да би системска подршка била драгоценија и не би била селективна.“ – рекао је Кочалка.  Као главни проблем, навео је обавезу чланства привредника у Привредној комори Србије, што је донео нови закон о коморском систему, са чиме се чланови ЗРЕПОК-а не слажу. Као позитиван пример он је посебно апострофирао формирање Пословног савета у Зрењанину на чему је посебно захвалио градоначелнику Зрењнаина Чедомиру Јањићу. Овде можете прочитати говор Председника ЗРЕПОК-а.

Стева Кочалка у обраћању присутнима

У жељи да се око ЗРЕПОК-а окупе сви квалитетни појединци, који деле мишљење да град Зрењанин само удруженим напорима истакнутих људи може постати место пожељно за живот и рад, Удружење наставља са доделом награде „Повеља пријатељства“. Ово признање се додељује сваке године успешним и угледним појединцима који су остварени у професији коју обављају и уважени у нашој средини. Ове године Повељу Пријатељства добио је професор др Борислав Одаџић. Професору Одаџићу, пред великим бројем водећих људи из привредног, политичког и јавног живота, награду уручио члан ЗРЕПОК-а мр Живанко Радованчев.

На слици Борислав Одаџић (лево) и Живанко Радованчев (десно)

Борислав Одаџић је у обраћању присутнима изјавио да му ова награда много значи и да је пријатељство узајамно. „Наше пријатељство је кренуло од идеје да заједно развијемо информационо комуникационе технологије у Зрењанину. То смо препознали као велику шансу за овај град, захваљујући ресурсима којима град располаже. Сигуран сам да ћемо заједничким снагама померити ствари у овом сектору у Зрењанину“ – рекао је професор Одаџић.

На слици Градоначелник Зрењанина са Пријатељима ЗРЕПОК-а

Детаљ са коктела

Догађају су присуствовали носиоци најзначајнијих функција града Зрењанина и Средњобанатског округа а позиву ЗРЕПОК-а су се одазвали и друге јавне личности, званични представници градске управе, јавних предузећа, представници медија, као и пословних и невладиних организација са којима „ЗРЕПОК“ сарађује.

Душко Радишић Помоћник Градоначелника Зрењанина са члановима ЗРЕПОК-а Драган Видаковић у средини и Борислав Умићевић

Чланови Удружења са секретарком и новим пријатељем

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија