latinica | ћирилица

,,ГОМЕКС" ДОБИТНИК ААА ГОЛД СЕРТИФИКАТА ЗА КВАЛИТЕТНО ПОСЛОВАЊЕ

04.12.2017
Компанија GOMEX је једина трговачка компанија која је ушла у клуб пожељних пословних партнера где се налази мање од 2% најуспешнијих фирми у Србији. Тим поводом, директор компаније Bisnode Мирослав Екарт на конференцији за медије уручио је овај престижни Сертификат о изврсности пословања категорије ААА директору GОМЕX-а Горану Ковачевићу.
 
 
Сертификација је устаљена пракса у међународном окружењу, а на основу овог документа компанија GOMEX додатно је утврдила свој углед и поверење у домаћем пословном окружењу и створила могућност за излазак на ино тржиште.

- Сертификат изврсности могу добити само правна лица која задовољавају специфичне критеријуме рангирања који се примењују једнако за све европске компаније. Уручивањем овог документа, ми из Bisnode-а потврђујемо да је компанија GOMEX сврстана међу водеће фирме које послују у овом делу Европе уз констатацију да су једини трговачки ланац који је понео ААА ознаку - саопштио је директор компаније Bisnode Мирослав Екарт током доделе.  
 
- Почаствовани смо јер је Bisnode препознао квалитет и стабилност нашег пословања. Задовољни партнери са којима сарађујемо обострано успешно током више од две деценије, за нас у GОМЕX-у су најпрестижније признање. Додатно смо почаствовани чињеницом да ниједан трговачки ланац у Србији, осим GОМЕX-а, до сада није добио ААА потврду пословне изврсности. Сертификат бонитетне изврсности је још један доказ сигурности пословања GОМЕX-а, како из перспективе финансијске способности тако и из перспективе одговорног пословања. Предано радимо на додатном позиционирању компаније као пожељног пословног партнера и послодавца у ретаил сектору - истакао је директор Ковачевић у обраћању новинарима.

Бонитетна оцена представља натпросечну бонитетну вредност компанија. Изводи се на основу завршног рачуна привредних субјеката за последње три финансијске године и предвиђа сигурност пословања у наредних 36 месеци. Привредни субјекти с бонитетном оценом изврсности ААА имају вероватноћу од 87% да ће задржати исту бонитетну изврсност и у наредној години.

Групација "Bisnode" има дугогодишње искуство у додели сертификата бонитетне изврсности у европским земљама: Шведској, Норвешкој, Финској, Данској, Словенији, Хрватској, Србији, Босни и Херцеговини, Чешкој и Мађарској, са тенденцијом ширења и на преостале земље. Носиоцима сертификата се обезбеђује углед и конкурентска предност кроз признање за претходни рад које их сврстава у сам врх домаће привреде.
Уручење сертификата ААА компанији GOMEX

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија