latinica | ћирилица

Драган Видаковић

Рођен 20. јуна 1967. године у Зрењанину у радничкој породици Божидара и Раде Видаковић.

Основно и средњошколско образовање стекао у Зрењанину  у основној школи „Петар Петровић Његош“ и средњој школи „Коча Коларов“ на природно математичком смеру. За изузетне резултате у школовању награђен је Вуковом дипломом како у основној тако и у средњој школи.

Војни рок је одслужио 1986/87. у Карловцу  (Хрватска) у машинској инжињерији и стекао звање руковаоца грађевинских машина и чин млађег водника.

По завршетку војног рока уписује студије на Техничком факултету у Новом Саду – одсек машинство где на смеру аутоматика и рачунарска техника стиче звање дипломираног инжeњера машинства.

Као асполвент, при  завршетку студија, 1992. године, отвара своју прву предузетничку радњу за „печење плодова“ и са покретним апаратом за продају кокица креће у свој први „бизнис“.

1994. године, од зрењанинског „ДУВАН ПРОМЕТ“-а закупљује неколико киосака и почиње да се бави трговином на мало робом примереном за продају у том продајном формату.

1995. године региструје предузеће „ИМПЕЛ“ и започиње са проширивањем делатности и континуираним развојем  пословања.

Након 15 година, налази се на челу пословног система који заједно са  ИМПЕЛ-ом представљају групу од 5 привредних субјеката са око 250 упослених радника.

За изузетне пословне резултате више пута је награђиван.

Од Општег Удружења предузетника проглашен је за најуспешнијег привредника у области велетрговине за 1999.  годину,  као и посебним признањем најуспешнијег предузетника региона за 2005.  годину.

Добитник је и посебног признања Привредне коморе Војводине за значајна привредна остварења у Војводини за2006. годину, а од регионалне привредне коморе Зрењанин за резултате у 2009. години.

Са супругом Светланом, са којом је у вези од средње школе, има два сина: Данила и Будимира.

Привржен породици, у слободно време воли да чита и путује, а посебно ужива у  природи и спорту, редовно рекреативно игра фудбал и тенис.

У младости се активно бавио шахом и постизао запажене резултате у пионирским и омладинским категоријама.

Активан је члан Управног одбора Хуманитарне организације СВЕТОСАВЉЕ и редовно учествује у бројним хуманитарним активностима.

2004. године основао је биоскоп СИНЕМА и са својом фирмом ИМПЕЛ успева у тешким временима по културу не само да очува делатност приказивања филмова у Зрењанину већ и да је уздигне на највиши ниво у нашој земљи. То је препознао и Фонд Савета Европе „EURIMAGES“  (основан због подршке продукцији, дистрибуцији и приказивању европских филмских остварења) и као једном од свега три биоскопа у Србији, редовно, од 2006. године пружа бесповратну финансијску подршку.

Воли и подржава спортске колективе.  Био је активан и као члан Управних одбора РК „ПРОЛЕТЕР“ КК „ДИЈАМАНТ“, ФК „ПРОЛЕТЕР 2006“.

За себе каже да је верујући човек, којем и у приватном животу и  у послу, највише значе поверење, љубав и спремност на жртву, а код других му највише сметају бахатост и безобзирност.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија