latinica | ћирилица

ГОРАН КОВАЧЕВИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК ЗРЕЊАНИНСКОГ ПОСЛОВНОГ КРУГА

08.12.2021

07. децембра 2021. године, на годишњој седници Скупштине „ЗРЕПОК“-а, чланови Удружења су тајним изјашњавањем изабрали новог Председника „Зрењанинског пословног круга“ као и чланове Извршног одбора.

Горан Ковачевић, власник компаније Гомекс је од данас на челу ЗРЕПОК-а, док нови састав Извршног одбора чине, Драган Видаковић (заменик председника), Драгољуб Бјелоглав и досадашњи председник Будимир Јовановић.

Чланови „ЗРЕПОК“-а су нарочито поносни на чињеницу да Удружење активно делује већ 12 година и да је ЗРЕПОК богатији за једног новог члана.

У 2021. години Удружењу је приступио Драган Ристић, оснивач фирме Патрол 023 доо.

Осим одлуке о избору новог председника и чланова Извршног одбора, на скупштини je једногласно прихваћена за новoг пријатељa „ЗРЕПОК“-а Милица Досковић , чланица хора Опере Српског народног позоришта и вокална солисткиња.

Горан Ковачевић је рођен 21. марта 1962. године у Осијеку.

Основну и средњу школу завршио је у Белом Манастиру, а Правни факултет у Осијеку.

Прво запослење било му је у “Пивовари” Осијек.

Ковачевић је основао “Гомекс” 1995. године у Хрватској, а од априла 1997. године послује у Зрењанину.

Компанија Гомекс је на почетку имала три запослена радника, и бавила се искључиво велепродајом робе широке потрошње. 1999. године, доноси одлуку да промени пословну стратегију Гомекс-а и започне развој сопствене малопродајне мреже.

Ради даљег развоја своје компаније, Горан Ковачевић 2007. године улази у партнерство са инвестиционим фондом СЕАФ, који постаје власник 35% компаније. За 26 година пословања, Гомекс је од мале породичне фирме постао један од највећих ланаца супермаркета у Србији, са преко 2200 запослених, и више од 204 продајних објеката. Компанија Гомекс добитник је награде Града Зрењанина за 2016.годину као један од највећих послодаваца у региону и као градска компанија са великим обимом реализованих и планираних инвестиција.

Горан Ковачевић је један од оснивача ЗРЕПОК-а и члан ИО од оснивања организације.

Члан је Управног одбора НАЛЕД-а од 2016, на чијем челу је био од септембра 2016. до априла 2017, као и председник Управног одбора Народног позоришта у Зрењанину.

Добитник је многих признања у области привреде и активан је на промовисању друштвено одговорног пословања и културе.

Ожењен, отац троје деце.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија