latinica | ћирилица

ЗРЕПОК ДОНИРАО ПЕТ ИНФУЗИОНИХ ПУМПИ ОДЕЉЕЊУ ПЕДИЈАТРИЈЕ

06.04.2022

Удружење Зрењанински пословни круг - ЗРЕПОК одлучило је да донира медицинску опрему Општој болници "Ђорђе Јоановић" у Зрењанину. У питању је донација вредна 800 хиљада динара.

Горан Ковачевић, председник ЗРЕПОК-а уручио је пет инфузионих пумпи руководству Болнице и напоменуо да је ЗРЕПОК пре свега асоцијација која води рачуна о пословној клими, међутим здравствена нега је такође веома важан фактор једне заједнице, стога је донета одлука да се обавезно помогне Општој болници "Ђорђе Јоановић".

Одлука је донета на бази разговора са представницима Болнице и заједничког закључка да је помоћ неопходна. ЗРЕПОК жели да помогне да Болница несметано функционише али и да пружи допринос подизању квалитета здравствене услуге у нашем граду на задовољство грађана.

В.д. директора Опште болнице доктор Игор Китареску рекао је на примопредаји донације, да су пумпе намењене најмлађима, тачније Одељењу педијатрије, где ће деца захваљујући овој донацији имати квалитетно дозирање лекова.

– Ове инфузионе пумпе су у широкој употреби у модерној медицини. Захваљући њима, може се одредити тачан проток лекова у минуту. Ми те пумпе користимо у болници, а некад је потребно дати и два – три лека одједном, па нам значи да их имамо што више у употреби. Ово није мала донација и још једном се захваљујем на њој – истакао је доктор Китареску.

ЗРЕПОК је организација која окупља најуспешније привредне субјекте са територије Средњег Баната и у фокусу деловања има развој привредног амбијента и унапређивање услова живота и рада како би наш регион био пожељно место живот и за рад свим генерацијама. Свесни смо значаја доброг функционисања Болнице и из тих разлога подржавамо и помажемо њен рад.

Овим путем желимо да се захвалимо свим медицинским радницима који непрестано и врло посвећено брину и негују становнике нашег региона и поручујемо да ћемо и у будућности помоћи како би се ниво здравствене неге у нашем Граду још више унапредио.

 

 

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија