latinica | ћирилица

ФИРМА ЧЛАНИЦА ЗРЕПОК-А - УМ - ИНГ, ДОНИРАЋЕ ВИШЕ ОД 600 000 ДИНАРА НЕОНАТОЛОШКОМ ОДЕЉЕЊУ ЗРЕЊАНИНСКЕ БОЛНИЦЕ

28.01.2019

Све је почело октобра месеца на петој сликарској колонији коју организује зрењанинско предузеће УМ ИНГ, односно њен власник и директор, угледни привредник Борислав Умићевић.

 

 

За само неколико минута договорено је да се од радова насталих у петходне четири године, али и од радова који су управо настајали у петој сликарској колонији, направи изложба а да се након изложбе организује и аукција на којој би слике биле продате.

Договор је трајао неколико минута, али су зато припреме трајале много дуже.

Великог посла подухватили су се људи из Уније послодаваца Србије – Послодавци Зрењанина, уз велику и несебичну помоћ Борислава Умићевића и једног од организатора колоније академског сликара Виорела Флоре.

Неколико месеци трајале су припреме. Изабране су слике, које су онда фотографисане, сачињен је каталог, са Културним центром договорено време изложбе и време аукције.

Последњих месец дана интензивно је обавештавана јавност о изложби и аукцији. Донета је одлука да се новац од продаје слика на аукцији донира неонатолошком одељењу зрењанинске опште болнице „Др Ђорђе Јоановић“.

Изложба слика отворена је 18. јануара а аукција одржана 25.

После дуго времена у Зрењанину је одржана права аукција слика. Организована је тако да јој могу позавидети и много већи градови и много искусније организације.

На аукцији која је трајала скоро три сата продате су 43 слике, рађене у различитим техникама и различитим форматима. Било је ту уља на платну, акварела, цртежа…

Аутори су у већини академски сликари из Зрењанина и Војводине.

Купци слика су били зрењанински привредници, галеристи и појединци. Највећи број слика продат је по већој цени од почетне.

Укупно је прикупљено 605 000 динара.

Унија послодаваца Србије – Послодавци Зрењанина показали је да је спремна за организовање не само привредних и едукативних програма него је спремна и способна да се ухвати у коштац и са организацијом оваквог, потпуно несвакидашњег догађаја.

Сви учесници, од организатора колоније Борислава Умићевића, сликара учесника, Уније послодаваца, медија, привредника, грађана показали су да су врло хумани и да је, посебно када је у питању помоћ за најмлађе, једноставно и лако прикупити новац.

 

 

ИЗВОР: Виртуелни инкубатор

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија