latinica | ћирилица

KOMПАНИЈА ,,ББ ТРЕЈД", ЧЛАНИЦА ,,ЗРЕПОК"-А, ДАРОВАЛА КАБИНЕТ ЗА ТРГОВИНСКО ПОСЛОВАЊЕ

04.02.2018

Свети Сава у школама обележава се свечаним ђачким академијама и приредбама, али је то и прилика да се ученицима уруче дарови. У духу светосавља, настављајући четворогодишну сарадњу, Компанија „ББ Трејд” из Житишта, даровала је Економско-трговинској школи „Јован Трајковић” 27. јануара кабинет за трговинско пословање. Ученици ове школе практичну наставу имају у „ПерСу” објектима, а сада ће моћи и да у самој школи практично уче о трговини и да тако, на најбољи начин, покажу предности дуалног образовања. То је, практично, продавница „у малом”, са дигиталном вагом, касом, умреженим компјутером, артиклима…


– Компанији „ББ Трејд” дугујемо посебну захвалност јер остварујемо сарадњу на плану дуалног образовања. Сада имамо донацију у виду савремених наставних средстава како би у наставном процесу и ученици и наставници могли да прате трендове у савременој трговини. Такође, овде ће нова генерација трговаца први пут полагати матурски испит – истакла је Драгослава Голушин, директорка ове Школе и додала да се дух светосавља шири и негује вером, знањем и одговорношћу.


У овој Школи, трговци се школују по трогодишњем програму, и сада их је око 90. На овај начин, у школском кабинту, они стичу практична знања и све оно што их очекује, када дипломирају и запосле се, на радном месту.
– Сарадњу смо проширили и тиме што неки наши запослени долазе у ову Школу на практичну наставу и упознају ђаке са свим променама, било у технологији, начину трговине или навикама купаца. Промене у трговини у ово време дешавају се све брже, па их самим тим и нема у уџбеницима – каже Драгољуб Бјелоглав, директор компаније „ББ Трејд”.


Пригодним поетско- драмским и музичким програмом, који су припремили професори Мирјана Краљ и Марко Пејчић, и освештањем славског колача, у Економско-трговинској школи „Јован Трајковић” обележена је школска слава Свети Сава, којој је присуствовала и мр Светлана Маја Бабић, покрајинска посланица. Чинодејствовали су јереји Миодраг Санојевић и Дејан Бојанић. Кумсто је од Габријеле Миљуш преузела Звездана Ђурић, а традиција је да су кумови родитељи ученика.

ИЗБОР: Лист Зрењанин

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија