latinica | ћирилица

Александра Танасијевић

Александра Танасијевић рођена је 1. јануара 1970. године. Она је актуелни секретар Црвеног крста Зрењанин (од 2002. године).

Завршила је Технички факултет „Михајло Пупин” у Зрењанину и специјалистичке студије на Факултету безбедности у Београду, одбранивши рад на тему Место и улога организације Црвеног крста у управљању ризицима на нивоу локалне заједнице.

Члан је неколицине управљачких тела (одбора и комисија) Црвеног крста: Комисије за деловање у несрећама Управног одбора Црвеног крста Војводине од 2006 (председница у мандатном периоду 2014–2018); Комисије за деловање у несрећама Управног одбора Црвеног крста Србије (2010–2014, потпредседница у периоду 2014–2018); Градског штаба за ванредне ситуације и Окружног штаба за ванредне ситуације Средњобанатског управног округа, као и Савета за одбрану и безбедност града Зрењанина (од 2002. године); оперативног тима за збрињавање Градског штаба за ванредне ситуације.

Такође је ангажована као члан Управног одбора Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама Сунцокрет у Зрењанину почев од 2008. године.

Након осмогодишње паузе, 2009. године је иницирала обнову рада Народне кухиње Црвеног крста као најдиректнијег вида помоћи и подршке становништву у стању социјалне потребе на територији Града Зрењанина.

Имала је значајну улогу у увођењу донатора у организацију Црвеног крста у Зрењанину, захваљујући чијим средствима је, између осталог, реконструисана Велика сала зграде Црвеног крста. И сама вишеструки добровољни давалац крви, ради на регрутовању нових и мотивацији постојећих добровољних давалаца крви и залаже се за остваривање права добровољних давалаца крви.

Похађала је већи број семинара, курсева и учествовала је на саветовањима на тему различитих аспеката деловања и пословања организације Црвеног крста.

Доласком на чело Црвеног крста Зрењанин 2002. године, интензивирала је рад са младима, имплементирајући програме попут Промоција хуманих вредности, Борба против трговине људима, као и низ здравствено-превентвних активности. Покренула је рад Ликовне секције Црвеног крста Зрењанин и иницирала програм упућивања деце из угрожених породица на превентивни опоравак у Дечје одмаралиште Црвеног крста „Криста Ђорђевић“ у Баошићима (Црна Гора).

Активно промовишући волонтерски рад, посебан акценат у раду ставља на младе, едуковане волонтере као будућу базу Организације. Добитник је Награде града Зрењанина 2015. године за промовисање волонтерског рада, хуманих вредности и успешно руковођење организацијом Црвеног крста у Граду Зрењанину.

Недавно је Црвени крст Зрењанин обележио 140. годишњицу постојања и рада. Зрењанинска организација Црвеног крста је једна од најстаријих организациј у Држави. Александра Танасијевић је својим преданим радом дала значајан допринос да се Црвени крст у Зрењанину развија и да буде међу најуспешнијима, због тога сматрамo да је она вредна пажње.

Успешно води организацију у овим тешким временима и похвално је то што је уложила много енергије и двогодишњи несебичан рад у израду монографије „Традиција хуманости – 140 година Црвеног крста Зрењанин“.

Она је један од аутора и прави промотер племените мисије Црвеног крста.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија