latinica | ћирилица

Божидар Воргић

Рођен 1949. године.

У Зрењанину завршио Основну школу и Гимназију, а у Београду на Природно-математичком факултету географију. Током студија боравио два пута по четири месеца у Енглеској, годину дана у Немачкој и пет месеци у САД, где је изучавао културу, језик а и радио разне послове.

Као професор географије радио у Лозници, Аранђеловцу и Зрењанину. Током рада је завршио студије за библиотекарство и организацију културних активности, а од 1980. године запошљава се у Градској народној библиотеци у Зрењанину. Као библиотекар био је члан Комисије за народне библиотеке (један од два представника Војводине), Друштва библиотекара Југославије (од 1983 -1987), а члан Управе друштва библиотекара Србије (као један од два представника Војводине) од 1988 -1994. године.

Од 1996. до 2000. године био одборник Скупштине општине Зрењанин, а члан Општинске владе задужене за културу од 1997. до краја 1998. године.

Од марта 1990. године је члан иницијативног општинског одбора Демократске странке, а од септембра члан првог општинског одбора Демократске странке у Зрењанину.

Новембра 2004. године именован за директора Народног музеја у Зрењанину, а Народни музеј због изузетних резултата 2007. године добија признање за најбољи музеј Србије и Награду „Михаило Валтровић“. Такође за изузетне заслуге и унапређење рада Музеја 2008. Године добија као директор Награду Града Зрењанина.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија