latinica | ћирилица

Бранко Вујовић

Рођен 09.08.1950. године у Војводи Степи. Основну школу завршио је у Клеку у који се доселио 1962. године где и данас живи. Након гимназије у Зрењанину, у редовном року, упоредо са активним бављењем спортом, завршио је студије у Београду и стекао звање економисте за спољну трговину.

Свој радни стаж започео је 1972.године у Грађевинско индустријском комбинату Банат Зрењанин, где је након две године рада руководио Интерном банком и водио послове финансија и маркетинга, до 1985. године. Учествовао је у уговарању и обезбеђењу финансијских средстава за скоро све идустријске, стамбене и пословне објекте које је ГИК Банат градио у том времену.

У периду од 1985 до 1998. године ради најпре као финансијки директор у СИЗ-у за стамбене послове, а од 1990. године постаје и директор у новооснованом Јавном стамбеном предузећу Зрењанин. За његово име везује се изградња на десетине хиљада квадрата стамбеног и пословног простора у Зрењанину. Започео је и уређење пасажа у центру Зрењанина, где је у том времену изграђено и реконструисано шест локација са неколико хиљада квадратних метара пословног и стамбеног простора за потребе тржишта и општине Зрењанин. Смењен је половином 1997. године у моменту када је предузеће у потенцијалу располагало са око 5 милиона марака.

Као један од двојице радника, започео је крајем 1998. године рад у Компанији „Дунав осигурање“ када је иста одлучила да понуди своје услуге на територији Средњег и Северног Баната, најпре као помоћник, а од 2003. године директор Главне филијале осигурања Зрењанин. Данас ова филијала у свом портфолију има осигурано око 50.000  индивидуалних клијената и преко 600 малих и средњих предузећа и установа и спада у ред најбољих филијала у овој Компанији. У њој је запослено око 50 радника.

У предузећима у којима је радио, изборио се да иста буду стални донатори спортским клубовима, школама, установама културе, и финансијски помогну све значајније градске манифестације.

Поред радног ангажовања био је члан Управног одбора Здравственог центра Зрењанин, Управног одбора Компаније „Дунав осигурање“, дугогодишњи члан а потом и Председник Управног одбора Спортског савеза општине Зрењанин. У периоду од 2000. до 2004. године, од стране бирача Клека, изабран је за одборника у СО Зрењанин.

Упоредо са школовањем и радом активно се бавио одбојком у Одбојкашком клубу Банат Зрењанин за који је наступао од своје шеснаесте па све до 34. године и са тим клубом 1972. освојио и првенство Југославије. У периоду од 1967. до 1974. године био је око 50 пута јуниорски и сениорски репрезентативац. Након завршетка играчке каријере, више година је  председник  ОК ГИК Банат, а у том периоду је изграђена и спортска хала у Клеку.

Рекреативно се бавио и тенисом и има доста освојених турнира у Зрењанину и Новом Саду. Од 1996. године, оснивач је и директор тениског клуба „Волтен“ који је закупом индустријске хале Минела располагао једним од ретких затворених тениских терена у Војводини у којем су се окупљали рекреативци и обучавала деца. Клуб је пословао на тржишним принципима и за десет година рада остварио је добит од око 30.000 евра.

Велики је заљубљеник Бегеја и Тисе, наутичар и риболовац.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија