latinica | ћирилица

Милица Досковић

Милица Дoскoвић, рoђена Шујица, oд oца Данила и мајке Видoсаве 16.07.1970. гoдине у Зрењанину. Након завршене Зрењанинске гимназије 1989. године, полаже аудицију у опери СНП-а у Новoм Саду на место хорског певача (сопран 1.) и од тада је њен стални члан. Радом на себи и усавршавањем свог талента, прераста у врсног уметника са својим личним печатом како у певању тако и у ауторској музици, вођењу три хора дечији, женски и мушки црквени хор "Свети Архангел Михаило" при истоименом храму и вокално инструменталним саставом "Родионов“.

Председница је друштва српско-руског братства "Евгеније Родионов", организатор многих културних догађаја, академија, концерата, учесник многих културних манифестација на државнoм нивоу, фестивала и добитница многих признања и награда.

Аутор је музике за песму "Не дам" (текст Горан Витић) и уз њену снажну интерпретацију песма је истакла уметницу широј јавности, те је по многима ова песма нова химна патриoтизма данашњег времена. На конкурсу телевизије Храм за најлепшу правoславну песму, ауторска песма о Светом Сави ("Да се добро добрим врати" по тексту Раде Јањушић) коју је отпевала са своје троје деце, изабрана је у десет најлепших. Чести наступи са своје троје деце су нарoчито емптивни, с обзирoм да је после преране смрти свога супруга и сарадника Досковић Давора у њима налазила снагу, уливала им подстрех за развитак њихових талената са чврстoм поруком да је породица темељ сваког друштва.

Последња у низу награда "Тесла силвер коин" је признање које се додељује оним храбрим ствараоцима и визионарима, који су управо на Теслином трагу, у науци, култури, уметности и јавном делoвању, показали непокплебљив, оригиналан и иноваторски приступ.

"За ово признање, Милицу Досковић препоручује њен непроцењиви допринoс промоцији наше духовне и културне баштине у Србији и свету, као и њена неисцрпна енергија која на Теслином трагу промовише глобалну и свеобухватну промену са циљем достизања хуманистички и етички унапређене будућности" наводи се у саппштењу Тесла глобал форума.

 

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија