latinica | ћирилица

Будимир Јовановић

Рођен 23.01.1961. године у селу Пољане, општина Исток, Косово и Метохија, у породици Слободана и Стане Јовановић.  У Зрењанину живи од новембра 1966. године.

Основну и средњу економску школу завршио у Зрењанину, а економски факултет на новосадском Универзитету.

Војни рок одслужио 1984/85. године у  Лесковцу и на граници са Бугарском.

Прво запослење по окончању студија уследило је у ЗОИЛ „Нови Сад“ ПЈ Бечеј фебруара 1987. године, с обзиром да је у то време било веома тешко наћи посао у Зрењанину. Радни ангажман у Бечеју трајао је до јуна 1991. Године, а после тога у зрењанинској филијали ДДОР „Нови Сад“ све до краја 1993. године на врло одговорним радним местима.

Увиђајући да се привредни систем мења и да је време социјализма дефинитивно прошлост, одлучује се за предузетништво и оснива приватно предузеће „Исток“ јануара 1994. године.  Предузеће се готово од самог почетка пословања бави продајом грађевинског материјала на велико, пре свега црепом и опекарским производима, а нешто касније асортиман се проширује и на керамичке плочице и опрему за купатило. ПП „Исток“ се трансформише 1997. године у  „Јовановић“ доо и у наредних неколико година постаје један од најзначајнијих трговаца овом врстом грађевинског материјала у Србији.

После демократских промена активно учествује у приватизацији друштвених предузећа из грађевинског сектора у Зрењанину. Тако постаје већински власник ИГМ „Неимар“-а, „Термика“, „Техноградња“ и „Огрев“ са преко 200 запослених радника.

Данас је „Керамика Јовановић“доо лидер у продаји керамичких плочица на територији Србије.

Члан је Хуманитарне организације „СВЕТОСАВЉЕ“ и веома ангажован у разним добротворним акцијама.

Ожењен је Горданом са којом има сина Милоша и кћер Јелену. Сматра да је ПОРОДИЦА темељ друштва, нације, државе и да њој треба посветити највећу пажњу.

Бави се спортом, ужива у природи и чита кад год има слободног времена.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија