latinica | ћирилица

Драган Видаковић

рођен 20. јуна 1967. године у Зрењанину у радничкој породици Божидара и Раде Видаковић.

Основно и средњошколско образовање стекао у Зрењанину у основној школи „Петар Петровић Његош“ и средњој школи „Коча Коларов“ (садашња Зрењанинска гимназија) на природно математичком смеру. За изузетне резултате у школовању награђен је Вуковом дипломом како у основној тако и у средњој школи.

По одслужењу војног рока студира на Техничком факултету у Новом Саду – одсек машинство, где је на смеру аутоматика и рачунарска техника стекао звање дипломираног инжeњера машинства.

Још за време студентских дана, регистровао је своју прву предузетничку радњу за „печење плодова“ и са покретним апаратом за продају кокица покренуо и свој први „бизнис“.

1994. године, од зрењанинског „ДУВАН ПРОМЕТ“-а закупљује неколико киосака и почиње да се бави трговином на мало робом примереном за продају у том продајном формату.

1995. године региструје предузеће „ИМПЕЛ“ ДОО и започиње са проширивањем делатности и континуираним развојем пословања.

Данас је оснивач и сувласник у још осам фирми („ВИДАКОВИЋ“ ДОО Зрењанин, „BANAT PRESS“ ДОО Зрењанин, „АНГРО-ДРВАР“ ДОО Кикинда, „I-TAXI“ ДОО Зрењанин, „TAXI DISPEČER“ ДОО Зрењанин „АУТО ЦЕНТАР БАНАТ“ ДОО Зрењанин, „БАНАТ ФИЛМ“ ДОО Зрењанин и „COMPLETE TRANSPORTATION SOLUTION“ ДОО Зрењанин) у којима је запослено 170 људи.

За изузетне пословне резултате више пута је награђиван.
Од Општег Удружења предузетника проглашен је за најуспешнијег привредника у области велетрговине за 1999. годину, као и посебним признањем најуспешнијег предузетника региона за 2005. годину.
Добитник је и посебног признања Привредне коморе Војводине за значајна привредна остварења у Војводини за 2006. годину, а од регионалне привредне коморе Зрењанин за резултате у 2009. години.
Добитник је и признања „Капетан Миша Анастасијевић“ које се додељује најуспешнијим фирмама на подручју Регионалне привредне коморе Зрењанин у 2010. години.

Са супругом Светланом има два сина: Данила и Будимира.

У младости се активно бавио шахом и постизао запажене резултате у пионирским и омладинским категоријама.

Један је од оснивача и најактивнијих чланова добротворне организације „Светосавље“ Зрењанин и „Зрењанинског пословног круга“ где је у прва три мандата био и председник.

Привржен породици, у слободно време воли да чита и путује, а посебно ужива у природи и спорту, редовно рекреативно игра тенис.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија