latinica | ћирилица

Драган Ристић

Рoђен 03.05.1960 године у Банатском Великом Селу, СО Кикинда од мајке Мире и оца Милорада.

Основну школу похађао због селидбе породице (отац припадник Народне Милиције) у Новим Козарцима, Банатском Великом Селу и завршио у Кикинди.

Од 1976. до 1980. године похађа средњу школу унутрашњих послова у Сремској Каменици “Пане Ђукић”. По завршетку школовања и полагања дипломског испита, распоређен на рад у Зрењанину у 1. станици милиције. Од 1986. припадник посебних јединица милиције, а касније полиције, ПЈМ и ПЈП до пензионисања. Ожењен, поносни отац и деда.

Активно се бавио падобранством, стрељаштвом и борилашким вештинама. Од школских дана бави се музиком (гитара), сликарством (више колективних изложби, поставке у главним градовима СФРЈ), писањем есеја и песама ( 2. награда Омладинских Новина за есеј у СФРЈ као и више других награда)

Члан књижевне заједнице Зрењанин. Једна објављена књига у два издања “СА ЗРЕЊАНИНСКИХ ПЛОЧНИКА”. Својевремено дописник листа Зрењанин. Члан је хуманитарне организације Светпсавље.

Након пензипнисања оснива уметничку радионицу “Далиа” за израду украсних предмета, портрета, слика и уникатних комада намештаја. Потом покреће пословање малопродајног објекта “Ива”.

Паралено, ради и на пословима физичког обезбеђења у разним објектима. 2006. године оснива агенцију за физичко обезбеђење које је упорним залагањем и радом прерасла у кпмпанију ПАТРПЛ 023 д.о.о. Кпмпанија ПАТРПЛ 023 данас послује на целој теритприји Србије са више стотина запослених службеника обезбеђења. Учествије у многим хуманитарним акцијама и друштвено је одговорна компанија.

Контактирајте нас

ЗРЕПОК, Краља Александра I Карађорђевића 15/III, Град Зрењанин, Република Србија